Redaksjonen i Tidsskriftet Biblioteket

Frihet varer lengst

Tidsskriftet Biblioteket er et ytterst lite magasin, derfor skal vi si med en gang at vi egentlig ikke har noen redaksjon. Vi er i stedet en liten gruppe mennesker som gjerne vil spre ordet om bøkene som utgis her på jordkloden. Vi vil spre ordet om de ulike forfatterne, og om kunnskapen de formidler. For å gjøre dette på best mulig måte (spre ordet), har vi kun én regel her i Biblioteket, og det er at det ikke finnes noen regler. Vi mener at frihet varer lengst, og at folk må få skrive akkurat det de ønsker. Det er gjennom denne holdningen at vi har klart å kapre til oss en rekke lesere fra ulike deler av Norge. Vi har ikke noe spesielt fokus, vi legger ikke trykk på verken bokanmeldelser eller intervjuer. Vi konsentrerer oss ikke om én spesiell sjanger eller én talentfull forfatter. Vi prøver å bre oss ut, gjøre så mye som mulig ut av det vi har. Følge med på hele industrien og gi deg de beste oppdateringene fra hele verden. Våre skribenter har total frihet til å gjøre akkurat det de vil og skrive om det de vil. Dette fordi vi stoler på dem og deres ferdigheter. Fordi vi vet at begrensninger og regler kun vil skade den kunstneriske friheten i det lange løpet.

Fokus på det aller meste

Biblioteket vil fokusere på det aller meste innen litteratur. Vi ønsker ikke å begrense oss til verken det ene eller det andre, derfor vil de ulike utgavene av tidsskriftet muligens være helt forskjellige fra hverandre. Joda, størrelsen vil være den samme og de fleste faste skribenter vil være på plass, men siden vi ikke har noen redaksjon vil du kunne lese helt forskjellige fortellinger og intervjuer mellom hver utgave. Samtidig har vi prøvd å holde en viss tematikk i hvert magasin vi har sluppet, derfor har våre skribenter pent tilpasset seg heretter. Når temaet var populær litteratur, gikk våre skribenter ut og intervjuet spennende norske forfattere som gir ut bøker du kan finne i kiosken. Når temaet var krimromaner, fokuserte vi på spennende gåter og mysterium, samtidig som et par quizer og anmeldelser av de beste krimbøkene satte stemningen med én gang. Det er slik vi vil fortsette fremover. Hvert magasin får et nytt tema, og så er det opp til skribentene hvordan de ønsker å utforme tidsskriftet.

Send inn dine leserbrev!

Det er ingenting vi elsker mer enn å motta leserbrev, spesielt når de inneholder konstruktiv kritikk og ideer. Vi har mottatt en rekke av dem allerede, og har gjort vårt ytterste for å utvikle vårt magasin til å passe lesernes egne tilbakemeldinger. Slik har vi (etter vår mening) kommet nærmere på det norske folket og forstått hva de er på jakt etter. Vi tar forresten gjerne imot deres egne fortellinger, historier, noveller og essayer – om du ønsker kan vi til og med trykke dem i vårt magasin! Om vi på noen måte kan hjelpe deg med å få mer oppmerksomhet fra litteraturelskere her i Norge, vil vi selvfølgelig gjøre dette.

Lite selskap med store ambisjoner

Tidsskriftet Biblioteket er et lite selskap som sikter veldig høyt. Vi har verken et stort budsjett eller noen ansatte, vi har verken kontorer eller et eget forlag, men vi er på vei oppover og vil ikke stoppe før alle nordmenn har hørt om oss. Biblioteket er det eneste av sitt slag her i Norge. Et lettlest, oversiktlig og billig tidsskrift som fokuserer helt og holdent på det litterære. Fokuserer på bøker, på forfattere og på litteratur generelt. Vårt formål er å skape interesse for lesing blant vår yngre befolkning, og med litt hjelp fra våre trofaste lesere vil vi sikkert nå ut til stadig flere mennesker hver gang en ny utgave slippes.

Privacy Policy